In 2016 werkt de club mee aan de schoonmaakactie Schone Kernen van de gemeente Zaltbommel. Dit doen we om de clubkas een beetje te spekken. Ook de samenwerking en het persoonlijke contact waarvoor je tijdens het badmintonnen vaak geen tijd voor hebt is een mooie bijkomstigheid.

 

Hoe werkt het?
Zwerfafval in de kernen is een grote ergernis. Binnen de bebouwde kom kunnen vrijwilligers daarom aan de slag om zwerfafval op te ruimen en daarmee de kas van hun vereniging of stichting te spekken. Zo vergroten wij de betrokkenheid van de inwoners bij de eigen leefomgeving, wordt de openbare ruimte schoner en ondersteunen wij lokale organisaties. Door minstens eenmaal per maand aan de slag te gaan, blijft de openbare ruimte schoon en zijn mensen minder geneigd om afval op straat te gooien.

 
Wat levert het op?
Onze club heeft de wijk De Waluwe toegewezen gekregen. Dat levert ons € 650,00 op dit jaar. Een keer maand gaan we met een aantal leden, en/of partners van leden, de wijk door. De opbrengst is bizar veel. Doorgaans worden ca. 10 vuilniszakken gevuld in 2 uur tijd. Leuk en dankbaar werk. Wil je als lid ook een keer meedoen met de opruimactie? Meld je dan aan bij Hans van Bruggen.

img_4340